Acte de presentació de l’empresa pública Onaigua

La Sala Noble de Can Parrella va acollir, dimecres a la tarda, l’acte de presentació d’Onaigua, l’empresa impulsada pel Consell Comarcal que presta el subministrament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà, de moment, a sis municipis de la comarca: Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt. Des del passat 1 d’abril, Onaigua subministra aigua potable a aproximadament 11.400 punts de consum i arriba a més de 25.000 habitants dels sis municipis adherits que ja es beneficien d’un nou model que reivindica la gestió pública de l’aigua.

La presentació de dimecres va representar la culminació d’un llarg camí que va començar el 2018. Amb el model d’Onaigua, Osona és l’única comarca de Catalunya que gestiona un servei d’abastament d’aigua en baixa de forma pública des d’un Consell Comarcal.

L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, va donar la benvinguda als assistents, entre els quals alcaldes i regidors d’altres poblacions, consellers comarcals, membres del consell d’administració d’Onaigua, expresidents i exgerents del Consell Comarcal i gent implicada amb la nova empresa pública o implicada amb el cicle de gestió de l’aigua.

A l’acte també van intervenir Carles Banús, vicepresident 1r del Consell Comarcal i president del Consell d’Administració d’Onaigua; Ferran Teixidó, alcalde d’El Brull (en nom dels sis municipis que han delegat el servei a la nova empresa); Èric Sibina, conseller delegat del Cicle de l’Aigua i alcalde de Sant Vicenç de Torelló; i Joan Carles Rodríguez, president del CCO, que va fer la cloenda.